parked-bike.jpeg
photo-1424746219973-8fe3bd07d8e3.jpeg
parked-bike.jpeg

Wat is het


Wat is Mensen van de weg?

SCROLL DOWN

Wat is het


Wat is Mensen van de weg?

Iedereen is op zoek. Hoe ga ik om met stress? Met wie verbind ik me? Hoe wordt mijn omgeving mooier? Iedereen gaat hier op z’n eigen manier mee om.

Veel mensen vinden inspiratie in Jezus’ levensweg. In Mensen van de weg onderzoek je in tien avonden hoe hij leefde en welke keuzes hij maakte. Wat dreef hem? Hoe maakte hij verschil?

Mensen van de weg is niet discussiëren over ideeën: niemand weet het beter of slechter. Je onderzoekt samen met een groepje een belangrijke levensweg en probeert daarvan te leren.

Ben je benieuwd of Jezus’ levensweg ook jou kan inspireren? Als je dat wel eens overweegt, is Mensen van de weg echt iets voor jou.

photo-1424746219973-8fe3bd07d8e3.jpeg

Hoe werkt het


Hoe werkt Mensen van de weg?

Hoe werkt het


Hoe werkt Mensen van de weg?

Mensen van de weg bestaat uit 10 meetings: je eet gezellig met elkaar, je stelt vragen, leest verhalen over Jezus en praat met elkaar door. Dit allemaal in een open en zoekende sfeer. Je 'moet' niks. Iedereen kan ergens in groeien: je leert over jezelf, over anderen, over Jezus. 

Elke meeting steekt in bij een levensvraag: een kwestie waar bijna iedereen regelmatig mee bezig is. Deze levensvragen worden behandeld:

1. Waar kom ik vandaan?
2. Waarom leef ik?
3. Welke wegen sla ik in?
4. Hoe reageer ik op verlies?
5. Met wie ga ik om?
6. Mag ik er zijn?
7. Hoe maak ik mijn omgeving mooier?
8. Hoe word ik gelukkig?
9. Hoe kom ik tot rust?
10. Komt het goed?

Je denkt er samen over na hoe jij zelf met deze vragen omgaat, vervolgens bestudeer je hoe Jezus dat deed, en ten slotte wat je daaruit meeneemt. Hier kun je nog meer lezen over Mensen van de weg.

Momenteel is Mensen van de weg is een testfase. In het najaar van 2017 komt een markteditie uit. In het voorjaar van 2017 zijn ongeveer tien groepen door het hele land bezig met de testversie.

Interesse om Mensen van de weg te volgen? Houd deze site in de gaten: er komt een optie om je op te geven en dan verbinden wij je aan een host.

Interesse om zelf host te worden van Mensen van de weg? Dan kun je je hier alvast opgeven.